Zamenite jaja i jogurt ovim sastojcima
Najčuvenija srpska pita - gibanica pravi se prilično jednostavno, od kora, jaja, jogurta i sira. Međutim, gibanica može biti i posna, a sve što je potrebno jeste da se zamene jaja i jogurt.
Isprobajte recept za koji vam uopšte neće biti potrebno mnogo vremena, a koji je toliko lagan da ćete ga stalno primenjivati.
Posna gibanica nije ništa manje ukusna od mrsne i verujemo da ćete vi i vaši najmiliji uživati u njenom ukusu.
Pomešajte u jednoj posudi kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni feta sir.
Mleveni lan i vodu (zamena za jaja) pomešajte u drugoj posudi i sve dobro sjedinite, a zatim dodajte u prvu smesu i dobro promešajte.
Nauljite tepsiju, svaku koru umočite u smesu i zgužvajte, a zatim ređajte u tepsiju. Fil koji vam bude preostao sipajte preko.
Gibanicu pecite oko 40 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.