Topi se u ustima: Bakina penasta pogača za sve prilike

Veoma lagana za napraviti

27.11.2023. 08:15
  • Podeli:
pogača baka-6564418004f62.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam donosimo recept za malo drugačiju pogaču od onih na koje smo navikli.

Nije ovo obična pogača - već ona po bakinom receptu, topiće vam se u ustima i veoma je lagana za napraviti.

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica sećera
  • 2 jajeta
  • 50 ml vode
  • 3 ml ulja
  • 300 ml mleka
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 100 g mekanog sira
  • 1 kašika maslaca
  • malo soli

Priprema:

Kvasac izmrviti u mlakoj vodi, dodati sećer.

U vanglicu sipati mlako mleka, kvasac, ulje, jedno jaje i jedno belance, pavlaku, brašno i sve zamesiti u mekše glatko testo.

Ostaviti da naraste, izmešati sir i maslac. Testo istresti na sto, pa ga oklagijom izravnati u pravougaonik. Premazati sirom i uviti u rolat, pa uviti u krug.

Nožem iseći na trake, ali ne do kraja. Svaku rolnicu okretati na levu i na desnu stranu. Premazati žumancetom u koji smo stavili jednu kašiku mleka. Posuti susamom. Peći na 200 stepeni 40 minuta da lepo porumeni. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()