Mogu se jesti za doručak, ali i za ručak, večeru ili užinu
Brze tortilje sa tikvicama i sirom su jednostavne za spremanje, a mogu se jesti za svaki obrok, i za doručak, i za ručak i za večeru.
A mogu se i poneti na posao ili u školu za užinu.
Sitno iseckajte crni luk. Propržite ga na dve-tri kašike maslinovog ulja. Dodajte tikvice koje ste prethodno oprali, oljuštili i iseckali na manje kockice ili trakice. Posolite, pobiberite i dinstajte luk i tikvice pet minuta.
Umutite jaja i sipajte u tiganj ili šerpu sa tikvicama i lukom. Kada su jaja gotova, sklonite sve sa šporeta i dodajte kuvani kukuruz i parmezan, pa promešajte. Pripremite veliki tiganj i u njega sipajte malo maslinovog ulja i zagrejte na srednje visokoj temperaturi.
Jednu tortilju stavite na tanjir, pospite je sa malo rendanog kačkavalja, namažite polovinom mešavine tikvica i jaja, ponovo pospite sirom i prekrijte drugom tortiljom, piše Zadovoljna.
Pažljivo prebacite tortilje u tiganj i prvo pecite na jednoj strani dva do tri minuta. Zatim prebacite na drugu stranu i takođe pecite dva do tri minuta dok sir ne počne da se topi.
Prilikom pečenja slobodno malo spritisnite tortilje kako bi se lakše slepile. Ponovite postupak sa preostalim tortiljama i filom. Kada tortilje budu pečene, isecite ih na trouglove i poslužite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.