Tradicionalni recept za ćuretinu sa mlincima: Nije kao u restoranu, već mnogo bolje

Priprema ovog jela je prilično jednostavna, iako se čini komplikovano

18.02.2024. 19:15
  • Podeli:
pasta, mlinci, zapečena pasta lazanja pixabay-65d2018232a41.webp Foto: Pixabay

Mlinci sa ćuretinom su savršen izbor za ukusan, domaći obrok koji će zadovoljiti sva nepca. Ovaj tradicionalni recept kombinuje hrskave mlince sa sočnom ćuretinom i bogatim umakom od bujona, stvarajući jelo koje će zagolicati vaše čulo ukusa i učiniti da se osećate kao kod kuće. 

Priprema ovog jela je prilično jednostavna, a rezultat je obrok koji će vam se sigurno dopasti. 

Saznajte kako da napravite ovo zadovoljavajuće jelo korak po korak.

Sastojci

Za mlince:

  • 300g brašna
  • 150ml vode
  • Prstohvat soli
  • 50g maslaca ili masti
     

Za ćuretinu:

  • 400g filea ćurećeg mesa, isečenog na tanke šnicle
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 češnja belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika suvog začina (npr. mešavina origana, majčine dušice, ruzmarina)
  • So i biber po ukusu
  • 200 ml pilećeg bujona

 


 

Priprema

U većoj posudi prosejte brašno i dodajte prstohvat soli. Postepeno dodajte vodu dok mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte testo čistom krpom i ostavite ga da odmori oko 30 minuta. Nakon što je testo odmorilo, razvucite ga na tanke listove.

U većem tiganju rastopite maslac ili mast i na njemu pecite mlince s obe strane dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi. Sklonite ih sa strane.

U istom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crni i beli luk i pržite ih dok ne postanu mekani i blago zlatno smeđi. Dodajte šnicle ćurećeg mesa u tiganj i pržite ih sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđe boje. Začinite meso suvim začinima, solju i biberom po ukusu.

Nakon što meso dobije lepu boju, sipajte pileći bujon preko njega i smanjite vatru. Pokrijte tiganj i ostavite da se krčka oko 10-15 minuta dok meso ne omekša i bujon ne redukuje.

Poslužite mlince prelivene sa ćuretinom i umakom od bujona. Po želji, poslužite uz sezonsku salatu ili kiselo povrće.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()