Omiljeni izbor mnogih ljubitelja domaće kuhinje
Vlaški paprikaš sa kiselim mlekom je gurmanski specijalitet koji oduševljava svojom jednostavnošću.
Ovo tradicionalno jelo karakteriše harmonična kombinacija mesa, paprike i kiselog mleka, čineći ga omiljenim izborom mnogih ljubitelja domaće kuhinje. Sa svojom bogatom aromom i neodoljivim ukusom, vlaški paprikaš sa kiselim mlekom postaje nezaobilazni deo porodičnih okupljanja i slavlja. U nastavku pronađite jednostavan recept za pripremu ovog ukusnog jela i uživajte u gastronomskom doživljaju koji će vas sigurno osvojiti.
1. Isecite crni i beli luk na sitno i pržite ih u šerpi na zagrejanom ulju dok ne postanu staklasti.
2. Piletinu isecite na komade, posolite svaki komad, pobiberite, pospite slatkom začinskom paprikom i dodajte u šerpu.
3. Oljuštite paradajz, iseckajte ga na kocke i dodajte u šerpu sa piletinom.
4. Dodajte suvi biljni začin i kuvajte sve zajedno.
5. U posebnom sudu, pomešajte kiselo mleko sa brašnom, 100 ml vode i mešavinom začina, pa dobro promešajte.
6. Tu smesu sipajte u paprikaš nakon 20 minuta kuvanja, pustite da se kuva još pet minuta, a zatim sklonite s vatre.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.