Biće savršeno sočne i mekane
Foto: PixabayĆufte su jedno od onih jela koje svi ukućani vole - jednostavne su, ukusne, brzo se prave i savršeno idu uz pire, testeninu i sos od paradajza. Ipak, često se desi da budu suvkaste ili tvrde, pa umesto da se "tope u ustima", postanu žilave i suve.
Ali, ne i u Banatu. U ovom delu Srbije domaćice obavezno dodaju tajni sastojak kako bi ćufte uvek bile sočne i vazdušaste.
Da biste napravili najsočnije ćufte od mlevenog mesa, primenite provereni trik banatskih domaćica: u smesu dodajte malo rendanog povrća - tikvice ili krompir. Povrće se dodaje u sirovom obliku, a njegova moć je da meso učini mekšim.

Pravilo je jednostavno: na 500 grama mesa ide otprilike 100 grama rendanih tikvica ili oljuštenog krompira.
Naime, i tikvice i krompir zadržavaju vlagu, vezuju smesu i daju onaj savršeni "pufnasti" efekat zbog koga ćete ćufte jesti bez prestanka.
I tikvica ili krompir, narendani sitno i umešani pravo u smesu, oslobađaju prirodnu vlagu tokom pečenja, pa ćufte ostaju mekane i sočne i sutradan, čak i ako ih podgrevate u mikrotalasnoj rerni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







