Ovo je najbolji recept za ukusnu posnu sarmu.
U vreme posta jedno od starinskih, tradicionalnih jela koje su spremale naše bake je posna sarma. U stara vremena one nisu imale soju kojom su menjale meso, ali su umesto ove namirnice vešto koristile ono što su imale, te vam tako mi donosimo recept za posne sarme sa šampinjonima.
Izdinstajte luk i šargarepu, a potom i pečurke. Nakon toga dodajte opran pirinač i dinstajte dok fil ne bude gotov.
Dobijenim filom punite listove kiselog kupusa i uvijajte u sarmu.
Kuvajte na laganoj vatri.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.