Ukusan posni ručak po receptu naših baka: Sarma sa prazilukom i pirinčem

Starinsko jelo od samo tri namirnice čiji se recept prenosi sa kolena na koleno

18.03.2023. 13:12
  • Podeli:
Sarma 1-63d3bb02b22e7.webp Foto: YouTubePrintscreen/Letina Kuhinja

Sarma sa prazilukom i pirinčem je jednostavno i ukusno jelo koje se lako i brzo pravi.

Sastojci:

  • 1 srednja glavica kiselog kupusa
  • 200 g pirinča
  • 100 ml ulja
  • 1 praziluk
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 1 kašičica bibera
  • So, po potrebi (kupus je verovatno dovoljno slan i kiseo)

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite iseckan praziluk na kolutove da omekša. Dodajte pirinač i mešajte dok ne promeni boju. 

Dodajte so, mlevenu papriku i sipajte šolju vode ili više ako je potrebno. Kad provri sklonite sa vatre. Od kiselog kupusa odvajite listove.

Na list kupusa stavite kašiku fila i uvijte sarmu. Ređajte ih u šerpu, prelijte vodom da ogreznu i sipajte ulje. Podozgo poređajte listove kupusa, poklopite i kuvajte sarme na tihoj vatri dok ne pirinač ne omekša.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()