Ukusan i mek doručak: Palačinke od krompira

Savršene za doručak, ali i užinu ili večeru.

11.03.2023. 20:30
  • Podeli:
Palačinke od krompira 1 (1)-6405f49376ac3.webp Foto: Pixabay

U pitanju je stari recept koji moderno zovemo palačinke od krompira. Važno je da su mekane iznutra i hrskave spolja.

Ove tradicionalne palačinke od krompira su veoma zahavalan doručak, ali mogu da se pripreme i kao prilog uz meso za ručak ili da se posluže uz pavlaku i majonez sa začinima - kao lagana večera.

Sastojci
  • 4 šolje rendanog krompira
  • 1 jaje
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika rendanog crnog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • ulje za prženje
  • po želji malo peršuna i pavlake

 

Priprema

Isperite rendani krompir u hladnoj vodi, dobro osušite da izađe sav višak vode. Stavite u veću vanglu. Dodajte jaje, brašno, luk, so i biber, pa sve lepo sjedinite.

U većem tiganju koji ne lepi na srednjoj temperaturi zagrejte ulje (dno neka bude svuda pokriveno uljem u visini od oko pola centimetra). Trećinu šolje napunite smesom i spuštajte u ulje, pa lopaticom pažjivo pritisnite da se izravna i dobije oblik američke palačinke.

Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon boju, pa vadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.

Po želji pospite sa malo peršuna i odmah služite uz kiselu pavlaku.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()