U jeku priprema za praznike, Džejmi nam otkiva tajnu savršenog umaka
Džejmi Oliver ima recept koji će spasiti i meso za praznični ručak, apsolutno savršen za pečenje, piletinu, ćuretinu...
Slavni britanski kuvar Džejmi Oliver važi za jednog od najsposobnijih i najpoznatijih umetnika kada je kulinarstvo u pitanju.
Njegovi recepti su jednostavni, saveti su praktični, a ima i fantastične trikove kako da ispadnu najbolje moguće.
U jeku priprema za praznike, Džejmi Oliver ima odličan recept za pripremu najukusnijeg umaka.
Kako se umak servira vruć, meso može biti i sobne temperature, te ne morate brinuti da bude servirano odmah vruće iz rerne.
Zajedno s mesom pecite povrće po želji: luk, krompir, šargarepu, tikvice...
Kada je pečeno, meso ostavite sa strane, pa sklonite masnoću iz pleha. Savet Džejmija jeste da je držite u frižideru i iskoristite za neki sledeći recept s umakom, uz dodatak začinskog bilja.
Povrće vratite na ringlu kako bi suvišna tečnost isparila.
Dodajte oko 100ml sirćeta, a potom i dve kašike džema, on tvrdi da je to dobra razmera kiselog i slatkog, a zatim tri kašike brašna. Potom dodajte pileći bujon.
Ostaviti da se krčka oko pola sata, jer što duže stoji i krčka se, to će biti ukusnije. Procedite i sipajte u činiju, a možete promešati povrće da se otpuste sokovi.
Meso koje je stajalo prekriveno na sobnoj temperaturi prelijte vrućim umakom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.