Jednostavna za pripremu
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo recept za savršeno mekanu pogaču sa pavlakom i maslinovim uljem.
Kvasac izmrviti u mlakom mleku i dodati šećer. Nadošli kvasac sipati u vanglu, sipati ostatak mleka, ulje, pavlaku i brašno. Dodati so i zamesiti fino glatko testo. Ostaviti da odmara oko 30 minuta. Testo podeliti na dva dela, veći i manji.
Veći deo razvući u veći pravougaonik, zatim ga premazati uljem i uviti u rolat. Iseći na rolatiće oko 2 cm širine i ređati u podmazan pleh u krug okolo.
Drugo testo takođe razviti u pravougaonik, pa donju polovinu iseći na trake. Premazati uljem pa i njega uviti u rolat. Uviti ga u krug pa ga staviti u sredinu.
Pokriti pogaču da naraste pa je premazati sa žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni oko sat vremena. Pred kraj pokriti folijom.
Pečenu pogaču pokriti.
U videu u nastavku teksta detaljnije možete pogledati pripremu ove pogače:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.