U smesu za palačinke dovoljno je dodati pola kašičice sode bikarbone
Bez obzira da li ih pripremate za doručak, užinu ili neku posebnu priliku, slatke ili slane, palačinke se uvek rado jedu.
Pored osnovnih sastojaka, postoji i jedan tajni sastojak koji mnogi ne koriste, a to je soda bikarbona. Ovaj prašak nije samo za kolače, već i za palačinke Dodavanje male količine sode bikarbone u mešavinu za palačinke daje im neverovatnu mekoću i sočnost, a svaki zalogaj postaje lakši i prozračniji.
U smesu za palačinke dovoljno je dodati pola kašičice sode bikarbone u 250 ml mleka ili tečnosti koju koristite. Važno je ne preterati, jer previše sode može izazvati neprijatan miris i ukus.
Idealno bi bilo da u suve sastojke, pre mešanja sa tečnim, dodate sodu bikarbonu, kako bi se ravnomerno rasporedila u smesi.
Soda bikarbona je tajni sastojak koji palačinkama daje neverovatnu mekoću i sočnost. Uz ovaj jednostavan trik možete uživati u palačinkama koje su uvek meke i sočne.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.