Vreme je za turski doručak: Pečeno i slasno - ukus fantastičan

Lagano, brzo i ukusno jelo - prženi paradajz sa sirom.

04.07.2023. 09:01
  • Podeli:
paradajz, jelo, ručak, kuvanje pixabay-64a3c33b6e0cd.webp Foto: Pixabay

Srbi vole jak doručak kao što je omlet sa slaninom, gibanica, prženice, ali kada je napolju toplo, više prija neki lagani, a ipak zasitni doručak. 

Turci imaju običaj da za doručak pripreme prženi paradajz sa sirom, a koji možete da poslužite i za večeru.  

Sastojci

  • 2 paradajza
  • 1 čen belog luka 
  • tvrdi sir po ukusu 
  • sušeni bosiljak
  • sušeni origano
  • peršun

 

Priprema

Isecite paradajz na kolutove, pa ispržite s jedne strane. Okrenite, pa pospite sitno seckanim belim lukom, origanom, bosiljkom i poređajte kolutove sira. 

Kada sir krene da se topi jelo je gotovo, pa pospite seckanim peršunom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()