Feta i rendane tikvice mogu biti dostojna zamena za meso u punjenim paprikama
Jedno od omiljenih tradicionalnih jela redovno je na trpezi u domaćinstvima širom Srbije, a sada vam donosimo novi recept za punjene paprike bez mesa. Malo je poznato da ga mogu zameniti rendane tikvice i feta, a ovo tradicionalno jelo na malo drugačiji način pravo je uživanje za nepca.
Tikvicu mladu oprati i izrendati, dodati kašiku ravnu suvog začina i izmešati i ostaviti 10 minuta pa ocediti.
Šargarepu izrendati, a luk iseckati i propržiti na ulju da omekne.
Dodati sve začine i u to ubaciti jaje griz i feta sir i izjednačiti lagano. Paprike oprati i izvaditi seme. Puniti nadevom i zatvarati kriškama paradajza ili listovima krompira.
Mogu se ostaviti i odsečeni deo sa drškom i sa time zatvarati. Ređati u podmazan dublji pleh.
Izmešati instant supu i brašno, dodati kuvan paradajz, malo ulja i 200 ml vode i sve žicom izmešati i preliti paprike. Peći na 220 stepeni, pokrivene, pa pred kraj otkriti oko 40 minuta. Niste ništa slađe jeli...
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.