Za sat vremena gotovo: Naše tradicionalno jelo u novom ruhu i za one koji ne vole meso

Feta i rendane tikvice mogu biti dostojna zamena za meso u punjenim paprikama

10.08.2023. 13:35
  • Podeli:
Punjene paprike, Bakina kuhinja 5-64d4bf8ccf051.webp Foto: Bakina kuhinja

Jedno od omiljenih tradicionalnih jela redovno je na trpezi u domaćinstvima širom Srbije, a sada vam donosimo novi recept za punjene paprike bez mesa. Malo je poznato da ga mogu zameniti rendane tikvice i feta, a ovo tradicionalno jelo na malo drugačiji način pravo je uživanje za nepca.

Potrebno je:

  • paprike sveže 
  • 1 veći crni luk
  • 3 čena belog luka ili mleven suv
  • 1 sveža mlada tikvica
  • 1 veća šargarepa
  • može i 1 veći krompir
  • 1 kašika puna griza
  • 100 gr feta sira na kockice
  • 50 gr narendanog kačkavalja
  • 1 jaje
  • suvi začin, ml. biber
  • origano
  • malo ml paprike
  • 1 veći paradajz
  • 1 kašika brašna i instanta supe 
  • 100 ml kuvanog paradajza
  • ulje
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Tikvicu mladu oprati i izrendati, dodati kašiku ravnu suvog začina i izmešati i ostaviti 10 minuta pa ocediti.

Šargarepu izrendati, a luk iseckati i propržiti na ulju da omekne.

Dodati  sve začine  i u to ubaciti jaje  griz i feta sir i izjednačiti lagano. Paprike oprati i izvaditi seme. Puniti nadevom i zatvarati kriškama paradajza ili listovima krompira. 

Mogu se ostaviti i odsečeni deo sa drškom i sa time zatvarati. Ređati u podmazan dublji pleh. 

Foto: Bakina kuhinja

Izmešati instant supu i brašno, dodati kuvan paradajz, malo ulja i 200 ml vode i sve žicom izmešati i preliti paprike. Peći na 220 stepeni, pokrivene, pa pred kraj otkriti oko 40 minuta. Niste ništa slađe jeli...



 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()