Tajna je u pažljivoj pripremi, kvalitetnim sastojcima i ljubavi koju uložite u svaku sarmu
Pripremite se za savršenu sarmu, baš onakvu kakvu su pripremale naše bake. Ovaj tradicionalni recept donosi vam sarmu bogatog ukusa, sa sočnim mesom, savršeno kiselim kupusom i neodoljivim dimljenim mesom.
Tajna je u pažljivoj pripremi, kvalitetnim sastojcima i ljubavi koju uložite u svaku sarmu.
Na suvoj šerpi propržiti 100 gr suve slanine sečene na kockice. Kad se slanina istopi dodati sitno seckan crni luk pa ga ispržiti. Skinuti sa šporeta pa dodati alevu slatku, a može i tucanu papriku, bibera, soli belog luka i opranog pirinča.
To ubaciti u mleveno meso (ne pržiti meso) i dobro rukama izjednačiti. Odvojiti listove i ako je jako kiseo i slan oprati u 2 vode. Velike listove preseći na pola i skloniti zadebljali deo.
List staviti na dasku staviti kašiku fila pa malo istanjiti na dužinu, saviti list sa strane i uviti u sarmu uzanu i duguljastu kao kad pravite baklave rolnice.
Ređati uspravno u šerpu u sredinu suvo meso, rebra ili suva slanina zavisi šta imate, malo nasečenog kupusa. Pokriti listovima kupusa i još dodati aleve i tucane paprike, mast i naliti vodom.
Krčkati oko 2 sata.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.