Podseća na nešto što bi bogataši jeli, ali ne zahteva skupe sastojke i tešku pripremu
Ako volite spoj čokolade i karamele, isprobajte recept za kolač koji se topi pod nepcima.
Čuveni milionerov kolač fantastičan je kolač čiji "skupi" naziv nimalo ne odgovara kombinaciji njegovih sastojaka, već je, naprotiv, sasvim jeftin.
U pitanju je stari škotski kolač koji obiluje ukusom karamele, čokolade, mleka, a ime je dobio po tome što podseća na nešto što bi bogataši jeli, ali ne zahteva skupe sastojke i tešku pripremu.
Najpre zagrejte rernu na 150 stepeni. Za sloj testa pomešajte maslac, šećer i so, pa mutite mikserom dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Zatim dodajite brašno, postepeno, sve vreme muteći mikserom. Kada ste dobili kompaktno testo, stavite ga u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
Pecite oko pola sata, do zlatne boje. Kada se skroz ohladilo, biskvitnu koru stavite u frižider.
Karamela sloj ćete dobiti tako što pomešajte maslac, mleko i šećer, pa dodajte med i na srednjoj vatri neprestano mešajte dok smesa ne postane gusta karamela. Kada je gotovo, prelijte biskvit i vratite u frižider.
Čokoladu istopite na pari, pa njoj prelijte ohlađenu i stegnutu karamelu, pa vratite u frižider da se i to stegne.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.