Zasladite subotu brzim i jeftinim kolačem sa grizom iz bakine kuhinje

Ako želite da se zasladite posle ručka, evo predloga

03.02.2024. 08:30
  • Podeli:
kolač baka-65bdebaa05ab5.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam donosimo jako jednostavan i jeftin recept za kolač sa grizom iz bakine kuhinje. 

Ako želite da se zasladite posle ručka, evo predloga.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 čašice šećera
  • 1 čašica mleka
  • 1 čašica ulja
  • 1 čašica griza
  • 1 čašica brašna
  • 1 čašica seckanih oraha
  • 1/2 praška za pecivo

(čašice su od 50 g)

Za preliv:

  • 150 g šećera
  • 100 ml vode
  • 1/2 soka pomorandže i limuna
  • 1 šlag

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati mleko, ulje, griz i brašno prosejano sa praškom za pecivo.

Dodati još seckane orahe i sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom i sipati. 

Peći na 200 stepeni 30 minuta. Dok se kolač peče, ušpinovati šećer i dodati sok narandže i limuna i ohladiti. Vruć kolač izvaditi iz pleha i staviti u tanjir i preliti sirupom.

Ohladiti potpuno i premazati sa jednim šlagom ili preliti čokoladom, zatim posuti seckanim orasima. 

Seći potpuno ohlađen, najbolje da prenoći u frižideru.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()