Zasladite subotu: Recept za sočnu poslasticu sa karamel jabukama iz bakine kuhinje

Uživajte u savršenom ukusu

18.11.2023. 10:11
  • Podeli:
kolač baka-65587f4e58f4b.webp Foto: Bakina kuhinja

Ove subote donosimo vam recept za slatkiš koji miriše na detinjstvo - poslastica sa karamel jabukama iz bakine kuhinje.

Ovaj kolač mogu da naprave i neiskusne domaćice jer praktično ne postoji način da se bilo šta uradi pogrešno ili pokvari.

Sastojci: 

  • 2 jabuke
  • 100 g sećera
  • 30 g maslaca
  • 1 vanilin sećer
  • 30 ml ulja
  • 150 g jogurta
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna
  • 3 kašike šećera

Priprema:

U tiganj staviti tri kašike sećera da se pretvori u karamel. Dodati kašičicu maslaca da se istopi, pa kad se istopi jabuke iseći na kocke i ubaciti u tiganj gde je karamel i pokriti poklopcem. Dinstati pet minuta da ispari tečnost. Dodati na kraju vanilin šećer.

Umutiti jaja sa sećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, koricu limuna, jogurt, pa sve dobro izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom, pa na dno sipati karamel jabuke i odozgo testo.

Peći na 200 stepeni 45-50 minuta. Ohladiti i izvrnuti kolač na poslužavnik. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()