Stari balkanski recept koji će vas oduševiti
Ljutenica je jedan od recepata koji je obavezan za zimnicu, pored ajvara, džema, kiselog kupusa i krastavčića. Nema ništa lepše od domaće ljutenice. Zato obogatite zimnicu i ovim receptom. Priprema je jednostavna, tako da vam neće teško pasti da pripremite i veću količinu.
Šargarepu, beli luk, peršun i papričice očistiti i samleti na vodenici za meso.
Zatim dodati so, konzervans, šećer, alkoholno sirće, ulje i lepo izmešati.
Ostavite da odstoji od 12 do 24 sata.
Nakon tog vremena još jednom lepo izmešati, probati i dodati soli ukoliko nije dovoljno slano.
Pakujte u male teglice.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.