Jedna stvar je ključna: Kako se pravi griz?

Možete da budete iskusna domaćica, ali ako nikada niste pravili neko jelo, može da se desi da negde pogrešite

30.05.2023. 15:38
  • Podeli:
griz shutterstock-6475fc2d56c45.webp Foto: Shutterstock

Koliko god neka jela ili poslastice delovale jednostavno da se naprave, postoje situacije i kada vam ne uspeju. Takav je slučaj i sa grizom.

Možete da budete iskusna domaćica, ali ako nikada niste pravili neko jelo, može da se desi da negde pogrešite. 

Ovo je vrlo jednostavna poslastica koju jedemo ceo život, ali moraju da se ispoštuju tačne mere kako bi ona uspela. Često se dešava da sipata manje griza ili manje mleka, pa morate da popravljate.

Ali, ako se držite ovog recepta ne postoji šansa da ne uspe. Ono što je bitno da znate jeste da na 100 ml mleka uvek ide 1 ravna kašika griza i pola kašike šećera.

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 10 ravnih kašika griza
  • 5 kašika šećera
  • jagode

Priprema:

Sipajte mleko u šerpu i sačekajte da provri, ali vodite računa da ne zagori. Zatim, smanjite vatru, pa sipajte griz, sve vreme mešajući. Kuvajte još 2-3 minuta, uz konstatno mešanje. U gotov griz dodajte šećer, promešajte, pa sipajte u posudu. Ukrasite čokoladom, kakaom, cimetom, voćem.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()