Uz trik iskusnih domaćica spremićete savršeni omlet
Jaja su zbog svojih nutririvnih vrednosti idealna za početak dana i najrasprostranjeniji doručak na svetu. Čine nas sitima i uživamo u raznovrsnosti načina za njihovu pripremu. Ali nekada nam ove osnovne namirnice ponestane, a nismo planirali da idemo u kupovinu u datom trenutku.
U tom slučaju, preskačemo da jedemo jaja i pripremimo nešto drugo za doručak. Što je u redu, i češći scenario nego ne. Ali imamo rešenje i za ove stvari. Uz trik iskusnih domaćica spremićete savršeni omlet.
One primenjuju trik uz pomoću kojeg od jednog jajeta možete da napravite obrok za dvoje.
Umutite jaje viljuškom, a zatim sipajte malo mleka i dodajte dve kašike brašna. Sve to sjedinite i to tako da ne bude grudvica. Nakon toga joj dodajte dve-tri kašike vode, jer omlet ne bi trebalo da bude gust i na kraju so.
Sve dobro promešajte još jednom, tiganj zagrejte na srednjoj vatri i sipajte ulje u njega. Za intenzivniji ukus jaja pržite na puteru. Smesu sipajte i ispržite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.