Obratite pažnju
U mnogim je kuhinjama praksa da se isključena rerna koristi za držanje tepsija, tiganja i tava. To je zapravo prazan prostor kada se uređaj ne koristi, što se može pokazati vrlo korisnim, posebno ako nemate veliki nameštaj ili imate puno posuđa.
Ali ta je navika pogrešna jer je izvor mnogih problema, koji se tiču kako “zdravstvenog stanja” šerpi i aparata tako i kvalitete hrane koju iznosite na sto. Rerna nije komad nameštaja Ako unutrašnjost rerne napunite šerpama i tiganjima s ručkom, rizikujete oštećenje unurašnji stranica uređaja, koje su obložene materijalima potrebnim za ravnomernu raspodelu toplote.
Zato, kako biste izbegli rizik od nepovratnog oštećenja rerne, najbolje je da odmah izvadite sudove koje u njoj držite.
Većina tepsija i tiganja ima i unutrašnji premaz koji, ako je oštećen, ugrožava bezbednost hrane koja se u njima kuva.
Poslednji i ne manje bitan rizik je da zaboravite da ste sve to stavili unutra i da uključite rernu i sve se to istopi. Onda ste zaista u velikom problemu, piše Novi list.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.