Omiljeno voće se vratilo sa prvim naznakama proleća
Jednostavan način da jagode duže budu sveže jeste da ih operete sirćetom čim ih donesete iz supermarketa.
Trik koji je podeljen u objavi na Redditu takođe funkcioniše i za drugo bobičasto voće kao što su maline i borovnice, a sve što vam treba je malo sirćeta, hermetički zatvorena posuda za skladištenje i malo strpljenja.
Prvo napravite tečnost sastavljenu od vode i sirćeta po izboru, a zatim dobro operite bobičasto voće s njim pre nego što ih pustite da se potpuno osuše na kuhinjskom pultu.
Ovaj korak je ključan i može potrajati sat ili dva kako bi bobice bile potpuno osušene.
Zatim uzmite hermetički zatvorenu posudu, na primer, staklenu teglu, i napunite je svojim opranim i osušenim bobicama pre nego što je stavite u frižider.
Kao dodatnu meru predostrožnosti, takođe možete staviti komad kuhinjskog ubrusa na dno posude, koji će upiti svu prisutnu dodatnu vlagu i sprečiti da vaše bobičasto voće postane plesnivo.
Ova metoda pomaže u sprečavanju širenja plesni koja se pojavi na bilo koju drugu bobicu u posudi.
Ako uočite jednu ili dvije bobice koje su počele da trunu, pokušajte da ih uklonite što je pre moguće. Ostatak jagoda bi trebao ostati svež oko dve nedelje prenosi RTCG.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.