Pesticidi, koji se široko koriste u tretmanu jagoda, mogu biti problem. Iako se pesticidi koriste u dozvoljenim normama, ipak je sigurnije da ga operete pre nego što počnete da ga jedete
Jagode su sinonim za proleće i leto i gotovo niko ne može da im odoli. Međutim, pesticidi, koji se široko koriste u tretmanu jagoda, mogu biti problem. Iako se pesticidi koriste u dozvoljenim normama, ipak je sigurnije da ga operete pre nego što počnete da ga jedete.
Sve što vam je potrebno za uklanjanje pesticida iz voća i povrća nalazi se u vašoj kuhinji, a to su soda bikarbona, so i sirće.
Operite jagode, a zatim ih stavite u veliku činiju. Pomešati vodu i sirće, tako da odnos bude 3:1, na primer, jednu čašu sirćeta staviti na tri čaše vode, pa ostaviti voće i povrće da odstoji najmanje 30 minuta.
Posle pola sata ocedite jagode od vode i sirćeta, pa prelijte čistom vodom i dodajte jednu kašiku soli i jednu kašiku sode bikarbone. Ostavite da odstoje oko 20 minuta, pa ih dobro operite mlazom vode.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.