U borbi protiv masnog tkiva tradicionalno se koriste grejpfrut i sirće
Naringenin, antioksidans koji se nalazi u grejpu i citrusnom voću, podstiče jetru na razgradnju masti i istovremeno povećava osetljivost na insulin, objavio je tim naučnika iz Jerusalima i SAD-a.
U istraživanju objavljenom 2010. godine u časopisu Plos One otkriveno je da naringenin podsticanjem jetre na razgradnju masnih kiselina zapravo stvara uslove u organizmu sličnim postu. Naime, čini se da taj antioksidans imitira delovanje lekova koji se koriste u svrhu snižavanja masnoća i šećera u krvi nudeći prednosti oba leka.
Rezultati ove studije ukazuju da grejp opravdano nosi titulu čistača jetre zahvaljujući naringeninu, ‘krivcu’ za gorki ukus za koji su i ranija istraživanja potvrdila da ima sposobnost da snizi holesterol i olakša simptome dijabetesa.
Narandžu i grejp iscediti i dodati cimet i sirće. Napitak dobro promućkati (najbolje u šejkeru ili tegli s poklopcem) kako bi se svi sastojci dobro promešali.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.