Nema potrebe da bacate jagode, posebno kada su toliko skupe
Sigurno vam je poznato osećanje kada jagode propadnu samo nekoliko dana nakon kupovine, što je zaista gubitak, s obzirom na njihovu cenu. Ali postoji način da produžite njihov svežinu i do tri nedelje.
Da biste očuvali jagode, operite ih u rastvoru sirćeta. Pomešajte belo sirće s vodom u odnosu 1:3 i potopite jagode u ovu smesu pet minuta. Sirće će ukloniti bakterije i spore buđi koje dovode do truljenja voća. Nakon toga, dobro ih isperite, ali nemojte previše trljati, te stavite na ubrus da se potpuno osuše. Zatim ih prebacite u plastičnu kutiju s poklopcem i čuvajte u frižideru. Tako čuvane, jagode će ostati sveže do tri nedelje, a ne brinite, neće imati miris po sirćetu.
Ako želite da jagode duže ostaju u dobrom stanju, zamrznite ih. Operite ih, poređajte na pleh u jednom redu i stavite u zamrzivač da se zamrznu. Kada su zamrznute, spakujte ih u kese ili plastične posude s poklopcem i čuvajte u zamrzivaču. Kada se odmrznu, mogu se koristiti za dodatak ovsenoj kaši, jogurtu, pravljenje marmelade ili kolača.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.