Mnogi prave grešku kada spremaju jela sa belim lukom, ponekad i zato što u receptu koji koriste ne postoje precizna uputstva
Foto: PixabayKako seckate, pržite, mešate – to može biti baš “tajni” razlog zašto sve radite kako je napisano u receptu, a jelo ne ispadne onako kako ste očekivali. Mnogi prave grešku kada spremaju jela sa belim lukom, ponekad i zato što u receptu koji koriste ne postoje precizna uputstva.
Prilikom pripreme jela sa belim lukom, glavno pravilo je – dodajte ga pred kraj. Prženje belog luka na samom početku pripreme “rezervisano” je za vrlo mali broj jela, kao što je, na primer, spanać.
I tada morate biti veoma oprezni. Nikada ga nemojte bacati u vruće ulje jer će beli luk izgoreti brzinom munje. Zbog toga će biti gorak i vrlo težak za probavu.
Budite posebno oprezni ako kuvate u tiganju sa debelim dnom. U njemu se temperatura dugo održava na visokom nivou, pa pomerite posuđe sa šporeta čim beli luk poprimi bledo zlatnu boju.
U većinu jela, međutim, pred kraj dodajte ovaj dragoceni začin, moćan prirodni antibiotik i pomoć pri mršavljenju i ne kuvajte jelo predugo posle toga.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







