Bićete oduševljeni
Ako omiljeni namaz nije ispao kako treba, primenite ove jednostavne trikove i lako rešite problem.
Ubacite čia semenke, dobiće na gustini bez dodavanja šećera ili pektina.Čia semenke upijaju sok i vlagu iz voćnog pirea, dajući efekat zgušnjavanja džema bez upotrebe toplote ili dodavanja šećera ili pektina.
Kukuruzni skrob je sredstvo za zgušnjavanje džemova, sosova, ali može da ga učini malo mutnim. Prvo pomešajte skrob sa vodom da dobijete kašu. Ubacite u džem pa ostavite da proključa. Ovo će da zgusne džem.
Komercijalni pektin može da bude u obliku praha ili tečnosti.. Dodajte pektin u prahu pre zagrevanja mešavine džema, pa ostavite da da provri na jakoj vatri. Dodajte još šećera. Ako je tečni pektin u pitanju, prvo prokuvajte mešavinu džema pa ga onda dodajte.
U vrućoj vodi omekšajte želatin pa ga dodajte u džem tokom kuvanja.
Ako je džem ispao redak-kada se prohladi, ponovo ga prokuvajte. Vratite u šerpu i ostavite da se zgusne.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.