Kafa je snažan antioksidans i ubrzava metabolizam
Poznate su brojne prednosti kafe, a na Univerzitetu Skranton u Pensilvaniji pronašli su način da kafu učine još zdravijom i korisnijom za organizam.
Ranije studije su pokazale da je kafa snažan antioksidans i ubrzava metabolizam, ali je potrebno piti je umereno kako ne bi izazvala anksioznost ili neki drugi neželjeni efekat prevelike količine kofeina.
Naučnici sa pomenutog univerziteta savetuju da u jutarnju kafu dodate cimet, kokosovo ulje i med.
Da biste olakšali proces pripreme jutarnje kafe, ove sastojke pomešajte i stavite čašu s njima u frižider, a onda dodajte kašičicu sastojka u šolju.
Osim što je snažan antioksidans, cimet snižava holesterol, stabilizuje šećer i trigliceride u krvi, što ga čini veoma korisnim za dijabetičare.
Kokosovo ulje stimuliše varenje i pomaže pri gubitku težine. Sadrži laurinsku kiselinu, koja ima antibakterijski i fungicidni efekat.
Med je prirodni pojačivač imuniteta i zdrav zaslađivač.
Probajte novu, obogaćenu verziju svoje kafe već sutra i verujemo da će vam se svideti njen ukus i efekat.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.