Stolar od otpada pravi unikatne komade drvenog nameštaja

Sve češće možemo da čujemo kako ljudi na različite načine pokušavaju da zaštite okolinu.

Autor: Srđan Ristić
25.05.2023. 21:51
  • Podeli:

Izrada nameštaja od drveta nije vest. Ali ako je to drvo sakupljeno na deponiji i od njega  može da se napravi unikatan komad, priča dobija novo značenje. Ova nam dolazi  iz Persijskog zaliva, iz Bahreina.

„Odmalena se bavim obradom drveta. Moj deda je imao malu stolarsku radionicu gde smo radili servisne poslove kao što su čišćenje drveta, popravke, ali sam kasnije unapredio svoje znanje. Gledao sam video snimke na internetu i sada sam stolar sa punim radnim vremenom", kaže Ali Nadžeb.

Svoje proizvode uglavnom poklanja i prodaje po veoma niskoj ceni. A kako kaže kroz reciklažu želi i da pomogne očuvanju životne sredine.

„Svakodnevno iza nas ostaje ogromna količina otpada, tako da je ovo naš mali doprinos. Želim  da edukujem ljude da rade ovakve projekte, da bi se taj efekat nastavio“, dodaje.

Sve češće možemo da vidimo da se od otpada mogu napraviti neverovatne stvari, a neretko i zaraditi. Osim očuvanja životne sredine, koja je sve ugroženija, cilj je da se pokaže da ovo može da bude i nečije zanimanje u budućnosti.
 

  • Podeli: