"Popularnost" ovog začina se uvek poveća tokom zime, a može da se konzumira tokom čitave godine
Cimet je začin koji najčešće povezujemo sa slatkišima, toplim sutlijašem, kolačima, pitama i rolnicama, ali ovaj ukusan i aromatični začin ima i lekovito svojstvo.
Saznajte koje sve prednosti donosi konzumiranje čaja od cimeta - aromatičnog zimskog napitka:
U šerpu stavite dva štapiće cimeta (najbolje cejlonskog) i vodu. Stavite da se kuva na jakoj vatri dokne proključa, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 15 minuta. Uklonite štapiće cimeta, a čaj procedite od komadića koji su se tokom kuvanja možda oljuštili. Poslužite toplo, a možete ga i zasladiti sa malo meda.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.