Sadrži visok nivo raznih vitamina
Foto: PixabayKoliko puta ste, prilikom pripreme obroka, olako bacili deo povrća ne razmišljajući o njegovim nutritivnim vrednostima
Ispostavlja se da pravimo veliku grešku! Prema najnovijim istraživanjima, jedan od najčešće zanemarenih delova povrća sadrži više lekovitih svojstava nego beli luk – poznat po svojoj moći da štiti organizam od virusa, bakterija i upala.
U pitanju su listovi mladog luka! Dok većina ljudi koristi samo beli, mesnati deo, zeleni listovi često završe u smeću. Ipak, nutricionisti tvrde da se u njima krije pravo bogatstvo vitamina i minerala koje bi moglo značajno doprineti vašem zdravlju.
Istraživanja su pokazala da zeleni deo mladog luka sadrži visoke nivoe:

Beli luk je poznat kao prirodni antibiotik i odličan saveznik u borbi protiv infekcija, ali zeleni listovi mladog luka imaju sličan efekat, a uz to su blaži za stomak i ne ostavljaju jak miris nakon konzumacije. Pored toga, pomažu u snižavanju krvnog pritiska, poboljšavaju cirkulaciju i smanjuju nivo lošeg holesterola.
Umesto da ih bacite, pokušajte da ih iskoristite na sledeće načine:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







