Većina ima više zasićenih masti i natrijuma
Verovatno ste čuli da je sve dozvoljeno ako se jede umereno. To se odnosi na sve namirnice, uključujući sir.
Međutim, većina sireva ima više zasićenih masti i natrijuma, što nije najbolji izbor ako imate povišen holesterol u krvi.
Dobra vest je da to ne znači da sir morate posve izbaciti iz svoje ishrane.
Prema nutricionistima, opcije u kojima možete uživati čak i ako patite od visokog holesterola su mocarela, sveži sir, feta sir i delomično obrana rikota, dok su parmezan ili sirevi s plavom plesni oni kojih se treba kloniti jer imaju više masti i holesterola.
"Sir je neverovatan dodatak prehrani jer sadrži proteine koji pomažu u izgradnji mišićne mase, dok kalcijum i vitamin D pomažu u izgradnji i održavanju gustoće kostiju", poručio je nutricionista Džim Vajt.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.