Najbolje je da se konzumira između ručka i doručka
Ako je voće korisno, a zanemareno, to je definitivno kruška. Ona je najbolja namirnica za pankreas, a ujedno je rajsko voće za jetru jer podstiče proces čišćenja i može da spreči cirozu.
Pulpa kruške bogata je fitomaterijama, mineralima u tragovima i aminokiselinama koje se vežu za otrove u telu i izbacuju ih iz organizma.
Kruška stabilizuje nivo šećera u krvi i velika je pomoć u mršavljenju.
Jedna kruška srednje veličine ima oko 90 kalorija. Sadrži vitamin C i flavonoide i dobar je izvor bakra, koji nas štiti od štetnog delovanja slobodnih radikala.
Kora kruške bogata je vlaknima koja snižavaju loš, LDL holesterol i eliminišu sluz iz tela. Kruška je idealna za oporavak nakon operacija ili trovanja kao i kod osoba koje su na posebnim dijetama.
Kruške je najbolje jesti između doručka i ručka ili kasno popodne jer smanjuju želju za slatkišima i mogu da regulišu apetit. Takođe, treba spomenuti da je ona među voćem najmanje alergena.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.