Kivi je jako popularno voće koje može da se koristi i kao dodatak salatama, ali i kao međuobrok.
Poznato je da je kivi izuzetno zdrav, ali dijetetičari su došli do zaključka da bi kivi trebalo jesti svakodnevno, jer utiče na celokupno zdravlje, imunitet i probavu.
Kivi je izvor vitamina C koji deluje kao antioksidans i štiti ćelije od oštećenja.
Vitamin C, koji se nalazi u kiviju, može pojačati neutrofile, neke od prvih ćelija koje reaguju i ublažavaju infekcije, prenosi Eating Well. Dodaju da jedenje jednog kivija može osigurati više od 60 posto preporučene dnevne vrednosti vitamina C, što dugoročno ima pozitivan učinak na celokupno zdravlje.
Osim toga, kivi je bofat i kalijumom, što ga čini odličnim izborom kada je zdravlje srca u pitanju.
Zahvaljujući dijetalnim vlaknima, kivi je dobar za probavu, sprečava zatvor, ali i pomaže u razgradnji proteina.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.