Cene stanova u Beogradu će samo rasti, a Surčin je sledeća hit lokacija

U odnosu na ostale delove Beograda gde cene stagniraju ili će u budućnosti padati, u Surčinu cene kvadrata i zemljišta mogu samo da skaču, smatraju stručnjaci za nekretnine

13.07.2023. 10:24
  • Podeli:
stanovi - una-63f112552d067.webp Foto: UNA

Prema procenama stručnjaka za trgovinu nekretninama, beogradska opština Surčin je "obećana lokacija" koja je vrlo tražena među kupcima, ali zbog gradnje nacionalnog stadiona, premeštanja sajma i otvaranja izložbe "EXPO 2027" cene bi mogle vrtoglavo da porastu, piše dnevni list Nova.

Agent za nekretnine Nikola Čobić objašnjava da cene nekretnina u Beogradu trenutno stagniraju nakon haotičnog perioda prošle godine.

Nekretnine u opštini Surčin se trenutno mogu naći po dosta nižim cenama od beogradskog standarda, ali prema Čobićevoj proceni ulaganje u nepokretnosti u ovom delu grada će se u budućnosti izuzetno isplatiti, prenosi N1.

U odnosu na ostale delove Beograda gde cene stagniraju ili će u budućnosti padati, u Surčinu cene kvadrata i zemljišta mogu samo da skaču, ističe Čobić.

Surčin je opština sa izuzetno dobrom infrastrukturom i zbog dva nacionalna projekta, izgradnje stadiona i organizacije izložbe "EXPO 2027" dodatno se radi na unapređenju infrastrukturne mreže, a ceo je već sad izuzetno dobro povezan sa ostalim delovima Beograda, kaže Čobić.

Stan u Surčinu se trenutno može naći za oko 1.650 do 1.700 evra po kvadratu, što je prema procenama trgovaca nekretnina, najniža cena kvadrata u Beogradu.

Surčin godinama važi za jednu od opština sa najvećim platama u Beogradu i Srbiji, a pored toga veliki broj kompanija otvara svoja predstavništva u Surčinu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()