"Furija" pregazila Hrvatsku: Španija brojala do tri u prvom derbiju na prvenstvu Evrope

Drugi meč u grupi B večeras od 21 čas igraju Italija i Albanija

15.06.2024. 19:57
  • Podeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija španije hrvatske, 15 jun 2024 - foto Reuters (5)-666dd4e7d2eb7.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Španije slavili su nad Hrvatskom sa 3:0 (3:0) u prvom meču grupe B Evropskog prvenstva u Nemačkoj. "Furija je do pobede došla golovima Alvara Morate u 29, Fabijana Ruiza u 32. i Danija Karvahala u drugom mintu nadoknade prvog poluvremena.

Posle prilično nezanimljivog starta, prvi su ozbiljnije zapretili Hrvati. Igrao se 22. minut kada je Stanišić prošao po desnoj strani i uputio centaršut, ali Budimir nije zahvatio loptu kako je želeo pa su "vatreni" morali da se zadovolje udarcem iz ugla.

I kako to u fudbalu obično biva - usledila je kazna. Španci su u 29. minut razmenili par dodavanja, Ruiz je uputio loptu kroz odbranu Hrvatske, a Morata je izbio oči u oči sa Livakovićem i rutinski je smestio u mrežu.

Samo četiri minuta kasnije Španija je udvostručila prednost. Fabijan Ruiz, koji je kod prvog pogotka bio u ulozi asistenta, upisao se u strelce. Dobio je loptu unutar kaznenog prostora, promešao odbranu i preciznim udarcem pogodio mrežu.

Foto: Reuters

Hrvati su mogli ekspresno da smanje zaostatak, ali je udarac Brozovića zaustavio Simon, da bi u nastavku Lovro Majer pogodio spoljni deo mreže.

Do kraja prvog dela igre Španija je uspela da postigne još jedan gol. U drugom minutu sudijske nadoknade Jamal je uputio dobar centaršut, pravovremeno je Karvahal utrčao u peterac i klizećim startom postigao pogodak.

Izabranici Zlatka Dalića su u nastavku meča delovali dosta bolje. Iako je Jamal u 52. minutu mogao da postigne četvrti gol za Špance, "vatreni" su se od tog trenutka trgli i zaigrali ofanzivnije. Već u 55. minutu imali su šansu da zatresu mrežu. Kombinovali su Gvardiol i Kovačić, lopta je stigla do Stanišića koji je šutirao, ali njegov udarac je odbranio Simon. U nastavku akcije pokušao je i Budimir, ali je Kukurelja sprečio siguran pogodak.

Foto: Reuters

Selektor Hrvatske je na teren poslao Perišića, a sa terena je izašao Budimir. Na sredini drugog dela odlučio je da iz igre izvede Modrića i Kovačića, a njihovo mesto zauzeli su Luka Sučić i Mario Pašalić.

Od 70. minuta šansu je dobio Bruno Petković, koji je zamenio Kramarića.

U 78. minutu Hrvati su imali veliku šansu da smanje prednost. Posle jednog duela u kaznenom prostoru Španije između Rodrija i Petkovića glavni arbitar meča Majkl Oliver pokazao je na belu tačku, a vezisti Španije pokazao je žuti karton. Iako nepisano pravilo glasi da penal ne izvodi onaj nad kojim je i načinjen, Petković se oglušio. 

Foto: Reuters

Namestio je loptu i šutirao u desni ugao, ali je Simon bio na visini zadatka i odbranio mu šut. U nastavku akcije Hrvatska je postigla gol, ali je on poništen jer je pri izvođenju penala Perišić ranije utrčao u kazneni prostor, piše Telegraf.

Do kraja susreta rezultat je ostao nepromenjen.

U narednom kolu Španci će odmeriti snage sa Italijom, a Hrvatska će na megdan Albaniji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()