Kraj evropskih snova za Partizan: Gent nije nadigrao, ali je eliminisao crno-bele iz plej-ofa LK

Izabranici Aleksandra Stanojevića poraženi su i u prvom meču u Beogradu

28.08.2024. 19:55
  • Podeli:
fk gent partizan, 28 avg 2024 - profimedia-0902346814-66cf627ab0a4a.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da u revanšu nadoknade minus od jednog gola iz prvog meča plej-ofa za Ligu konferencija protiv Genta - Belgijanci su kao i u prvom duelu u Beogradu i kod kuće slavili sa 1:0 (0:0), a gol odluke u 88. minutu postigao je Matijas Delorž.

Imao je Partizan svoje prilike na ovom meču, najbolju preko Zahida u prvom poluvremenu, ali ih je neefikasnost u ovom dvomeču koštala prolaza. Krenuo je Partizan dosta smušeno, a Gent je pretio preko Surdeza i Fadige. Napadao je Gent po krilima, dok je Partizan čekao priliku iz kontre.

Sredinom prvog poluvremena, izabranici Aleksandra Stanojevića oslobodili su se pritiska i napali.

Najbolju priliku na meču imao je Zahid i prosto je neshvatljivo kako je uspeo da promaši. Kalulu je predriblao Vatanabea, šutirao, lopta se odbila do Norvežanina koji je prebacio nebranjenu mrežu što je izazvalo nevericu svih na stadionu.

Drugo poluvreme samo što je počelo, a Gent je već imao dve ozbiljne prilike. Prvo je Fadiga nebranjen sa metar glavom prebacio gol, a minut kasnije Gandelman je pogodio prečku, takođe glavom!

Pogledala je sreće crno-bele! Još jedna velika prilika za Gent u 55. minutu, Braun je šutirao u bliži ugao Jovanovića, malo je nedostajalo da domaći dođu do prednosti!

Trener Stanojević je shvatio da nema šta da čeka, poslao je na teren Jovanovića, Nikolića, Filipovića i Natha, sve karte je bacio u napad. Mogao je Partizan do prednosti u 75. minutu., Natho je divno uposlio Jovanovića, spojio ga sa golom, ali je Vatanabe reagovao i blokirao šut napadača crno-belih!

A onda, u 88. minutu Delorž je pogodio mrežu Jovanovića i tako i definitivno rešio ovaj dvomeč. Fudbaler Genta je lepo šutnuo sa distance, a golman crno-belih je bio nemoćan, što znači da je Partizan drugu sezonu zaredom ostao bez grupne faze evropskih takmičenja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()