Trećeligaš izbacio Viljareal iz Kupa: Slavili zbog imena novog protivnika, ne zbog eliminacije favorita

Slavlje je bilo i u gradu i u svlačionici

09.01.2024. 09:37
  • Podeli:
Fudbaleri Salamanke-659d05d100038.webp Foto: Printscreen/X/Unionistas de Salamanca CF

Fudbaleri španskog trećeligaša Unionistas de Salamanke su u šesnaestini finala Kupa kralja izbacili Viljareal u utakmici koja je trajala dva dana. Ispostaviće se, posle žreba, da to za njih nije bio najvažniji događaj, jer su opšte slavlje napravili tek kada su saznali ime sledećeg protivnika - Barselone

Utakmica je počela u nedelju, ali je prekinuta, pri rezultatu 1:1, neposredno pre produžetka zbog nestanka struje na stadionu "Reina Sofia".

Utakmica je nastavljena u ponedeljak, a pošto nije bilo golova u produžecima izvođeni su penali. U osmoj seriji Viljarealov Kiko Femenia je šutirao preko gola i Unionistas je prošao dalje.

Čelnici Fudbalskog saveza Španije (RFEF) je čekalo kraj te utakmice kako bi obavilo žreb za osminu finala Kupa kralja. Ceo tim iz Salamanke je u svlačionici, odmah posle meča, sazanao da će u narednom duelu igrati protiv moćnog prvoligaša Barselone što je bio razlog za pravo slavlje trećeligaša. 

Slavlje je bilo i u gradu, jer su svi navijači po barovima gledali žreb i oduševljeno dočekali vest da će novi protivnik biti moćni klub sa "Nou Kampa".

Ćavijeva ekipa ide u goste Unionistasu 17. januara. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()