Nejmar propušta utakmice sa Švajcarskom i Kamerunom

Nejmar i Danilo prošli su magnetsku rezonancu i kod obojice se vide oštećenja ligamenata u zglobu", rekao je brazilski doktor

25.11.2022. 20:26
  • Podeli:
neymar_profimedia-0740114392-1669395670077.webp Foto: Profimedia

Brazilski dvojac Nejmar i Danilo propustiće preostale dve utakmice u grupi Svetskog prvenstva i nastojaće da budu spremni za nokaut fazu. Razlog za njihov izostanak su povrede skočnog zgloba zadobijene na utakmici sa Srbijom, na premijeri Mundijala u Kataru, rekao je Rojtersu izvor blizak timu.

Brazil je prvi u grupi G, a sledeća dva susreta imaju sa Švajcarskom i Kamerunom.

"Nejmar i Danilo prošli su magnetsku rezonancu u petak poslepodne i videli smo oštećenje ligamenata u zgloba kod oba igrača", rekao je lekar tima Rodrigo Lasmar u izjavi koju je podelio Brazilski fudbalski savez.

"Sigurno će propustiti sledeću utakmicu i bićemo oprezni jer će biti podvrgnuti lečenju kako bismo ih osposobili za igru u narednoj fazi", kaže Lasmar.

Nejmar nekoliko godina ima problema sa desnom nogom i zglobom i izgledao je izbezumljeno kada je napustio teren u četvrtak. Na Svetskom prvenstvu 2014. pretrpio je povredu leđa u četvrtfinalnoj pobedi nad Kolumbijom, što ga je isključilo iz polufinalnog poraza 7:1 od Nemačke.

U Rusiji 2018. povrede su ponovno uticale na njegov san o osvajanju Sveetskog prvenstva. Početkom 2018. Nejmar je uganuo desni zgloba što mu je uzrokovalo metatarzalnu kost stopala.

Propustio je 16 utakmica za PSŽ na kraju sezone 2018./19. i nikada nije bio potpuno spreman dok je igrao u bolovima za Brazil u Rusiji sve do ispadanja od Belgije u četvrtfinalu.

Napadač je patio od sličnih povreda i 2019. i prošle godine.

Njegova zamena u preostale dve utakmice u grupi trebalo bi bude igrač Real Madrida Rodrigo, koji je igrao na Nejmarovoj poziciji u tri brazilske trening utakmice u Torinu tokom pripremne nedelje uoči Svetskog prvenstva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()