Još jedan evroligaški igrač opleo po sudijama: Moneke zahteva reakciju

Susret je završio dabl-dabl učinkom - postigao je 15 poena i 15 skokova

02.02.2024. 16:45
  • Podeli:
Čima Moneke-65816f0e9adcd.webp Foto: Profimedia

Nigerijski košarkaš Čima Moneke oglasio se nakon utakmice 25. kola i javno kritikovao posao koji obavljaju košarkaške sudije u Evroligi.

Ekipa Baskonije je na svom parketu savladala Makabi iz Tel Aviva rezultatom 92:82, a Moneke je posle meča, na društvenoj mreži "X", skrenuo pažnju čelnicima takmičenja da bi morali da obrate pažnju na ono što čine sudije.

"Nešto treba da se uradi u vezi sa sudijama... Molim vas", napisao je Moneke.

Na istom meču "žutu minutu" imao je bek Makabija Vejd Boldvin, koji je nasrnuo na sudiju u finišu duela. Košarkaš je krenuo u prodor i očekivao faul koji nije sviran, a zatim se okrenuo ka jednom od arbitara i uneo mu se u lice uz salvu uvreda. Odmah su reagovali saigrači, kako situacija ne bi eskalirala.

Košarkaš Baskonije je još jedan u nizu igrača koji su imali šta da kažu u vezi suđenja. Pre Monekea, oglasili su se igrač Panatanaikosa Kendrik Nan kao i pomenuti Boldvin.

"Uprkos pobedi od 20 razlike, čoveče, sudije su bile užasne i neko bi trebalo da preuzme odgovornost za to kako oni vode utakmice", poručio je Nan.

Da podsetimo, ranije u toku sezone, burnu reakciju na rad sudija imali su igrači Monaka nakon gostovanja Partizanu, dok je redovni kritičar delilaca pravde i vlasnik Panatanaikosa Dimitris Janakopulos, koji ne propušta priliku da putem društene mreže "Instagram" prokomentariše rad arbitara.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()