Jubilej srpskog trenera: Obradović protiv kuma vodi okrugli meč u Evroligi

U dosadašnjih 499 utakmica ostvario je 337 pobeda

09.11.2023. 15:06
  • Podeli:
Željko Obradović-654ce4c3dacfa.webp Foto: Nemanja Jovanović/Tanjug

Željko Obradović, u četvrtak veče, u "Štark areni" slavi lični jubile j na evropskoj sceni. Trener Partizana baš protiv Fenerbahčea, ekipe koju sa klupe vodi njegov kum i nekadašnji pomoćnik Dimitris Itudis, vodi 500. utakmicu u Evroligi.  

Niko nikada osim Obradovića nije bio u ovom elitnom takmičenju na 500 utakmica kao trener. Niko mu nije ni blizu. 

Ova računica datira od formiranja ULEB-a, odnosno razlaza sa FIBA tokom 2000. godina, do danas. U ovaj zbir ne ulaze utakmice kada je Obradović sa Partizanom osvojio evropsko takmičenje, kao ni one kada je kao trener Huventuda, Real Madrida i Benetona igrao u evro takmičenjima.

Obradović je u Evroligi 227 puta vodio ekipu Panatinaikosa, posle čega je 217 mečeva bio šef struke Fenerbahčea, dok je 55 puta bio na klupi Partizana i ovo će mu biti 56. put.

U tih 499 utakmica ostvario je 337 pobeda što čini 67,53%. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()