Nikola Jović kandidat za najboljeg mladog igrača Svetskog prvenstva

U konkurenciji su još Australijanac, dvojica Španaca, Amerikanac i košarkaš Dominikanske republike

04.09.2023. 11:21
  • Podeli:
nikola jović tanjug jadranka ilić-64ef3474c78e1.webp Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Srpski košarkaški reprezentativac Nikola Jović kandidat je za najboljeg mladog igrača na Svetskom prvenstvu, saopštila je Svetska košarkaška federacija (FIBA).

Pored Jovića kandidati za najboljeg mladog igrača na Mundobasketu su Australijanac Džoš Gidi, Amerikanac Paolo Bankero, Španci Usman Garuba i Huan Nunjez i Žan Montero iz Dominikanske Republike.

Jović je na SP odigrao pet utakmica, a prosečno je postizao 11,2 poena i imao je 2,6 skokova i 3,4 asistencije po meču. Srbija će, u utorak, u četvrtfinalu SP igrati protiv Litvanije.

Najbolji mladi igrač Mundobasketa biće proglašen po završetku finalne utakmice, koja je na programu 10. septembra od 14.40 časova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()