Obradović o promašaju Marinkovića i povredi Džonsa: "Jedna lopta presudila, Karlik ide na snimanje"

Mogao je Partizan da slomi rivala, ali jedna greška ih je koštala

24.10.2024. 10:16
  • Podeli:
željko obradović Dusan MilenkovicATAImages-671a01efb4aea.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je posle poraza od Virtusa da je jedna lopta presudila utakmicu i dodao da će Karlik Džons morati na snimanje zbog povrede.

Virtus je u veoma neizvesnoj završnici pobedio Partizan sa pola koša razlike i došao do prvog trijumfa u sezoni.

"Ovo je Evroliga i jedna lopta je odlučila. Mnogo stvari se dogodilo u poslednjoj četvrtini i to je to", rekao je Obradović na konferenciji za medije posle utakmice.

Sledeće pitanje za Obradovića se odnosilo na loš defanzivni skok ekipe.

"Jeste, imali smo problem u skoku, s tim što je u prvoj četvrtini bilo sedam, a onda smo kontrolisali i imali su samo jedan. Onda početak poluvremena, slažem se. To je bio problem, radimo već na tome i radićemo na tome. Postoji ono što je mnogo važno, to je da se pokaže želja, da se zagradi i bori, eto. To je to", dodao je Obradović.

Trener Partizana je ocenio da igra u napadu nije bila na visokom nivou.

"Što se tiče igre u napadu, poslednju četvrtinu smo igrali sporije, mada mislim da je bilo situacija gde smo dobro odigrali, ali... Suština je da kao i uvek ljudi će gledati zadnju odbranu i zadnji napad, ali ima dosta stvari koje su se izdešavale. Bavićemo se analizom svega, momci su se borili i idemo dalje", dodao je Obradović.

Mogao je Partizan da slomi rivala, imali su vođstvo od 52:43, kada je Vanja Marinković uputio šut za tri poena, koji je i promašio.

"Da, taj šut Vanjin je verovatno posledica toga što je on prethodna dva ubacio. On ima samopouzdanje, želi da šutne, ali ta situacija nije promašen šut, nego smo primili tri poena u kontranapadu. To je jedna situacija, bilo je mnogo situacija", istakao je Obradović.

Upitan je Obradović i za neke sudijske odluke u finišu meča.

"Bila su dva kontakta na Ifeu, veoma očigledna, šta da kažem... To je tako, šta da radim", podvukao je trener Partizana.

Obradović je na kraju upitan i za povredu Karlika Džonsa koji je hramljući napustio igru četiri minuta pre kraja utakmice.

"Karlik Džons mi je posle utakmice rekao je da nije dobro, videćemo posle snimanja kakva je situacija", dodao je Obradović i zahvalio navijačima na podršci.

Partizan je trenutno na skoru 2-3 i nalazi se na 14. mestu na tabeli.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()