Podrška Simaniću stiže sa svih strana: Država i KSS da nađu način da pomognu

Boriša je rekavši "da" Srbiji rizikovao i karijeru i zdravlje, smatra Igor Rakočević

04.09.2023. 10:56
  • Podeli:
Boriša Simanić-64f59b0dd1434.webp Foto: Profimedia

Muk. Strašne vesti u vezi zdravstvenog stanja srpskog košarkaša Srbije Boriše Simanića (25) obišle su svet. Francuski, španski, turski, nemački, slovenački, srpski, grčki, engleski sportski portali preneli su informaciju, potvrđenu od strane KSS i doktora reprezentacije Dragana Radovanovića, da je igraču Saragose izvađen bubreg u Manili zbog komplikacija posle prve operacije. I svi su u šoku. 

Podrška reprezentativcu Srbije, koji je na svetskom prvenstvu, minut i 50 sekundi pre kraja utakmice sa Južnim Sudanom pri rezultatu 106:78, dobio nesmotren udarac laktom u predelu bubrega, stiže sa svih strana. Igrač Nuni Omot je Simaniću uputio izvinjenje.

Vest je objavio i španski klub Saragosa, čiji je Boriša Simanić igrač: 

"Kako je saopštio KS Srbije, Boriša je ponovo hitno operisan u Manili. Zbog promena vitalnosti bubrežnog tkiva bilo je neophodno hirurški ukloniti ceo bubreg. Ostani jak Borisa. Mi smo sa tobom".

Oglasio se ovim povodom bivši reprezentativac i košarkaš Crvene zvezde, Budućnosti, TAU Keramike, Minesote i mnogih drugih klubova Igor Rakočević.

"Boriši Simaniću na svetskom prvenstvu je uklonjen bubreg zbog postoperativne komplikacije. Za sve one koji NE CENE (ili čak vređaju) kad profesionalni sportista da celo svoje leto za pripreme, ne provede vreme sa porodicom, rizikuje zdravlje, rizikuje da izgubi ugovor i izvor zarade od koje živi cela njegova porodica... I ovo može da se desi. KSS i država da reaguju i učine sve što mogu da Boriši pomognu i olakšaju mu ovu nesreću koja ga je zadesila. Drži se, Boriša", napisao je Rakočević.

Nekadašnja reprezentativka i kapiten ženskog nacionalnog tima Srbije Jelena Bruks poslala je javnu poruku podrške Simaniću:

"Čoveče! Ne kažem da bi drugačija sudijska odluka nešto promenila, ali sudije su zaista donosile sumnjive odluke tokom celog Mundobasketa, a i generalno poslednjih godina na svim FIBA takmičenjima i to je veliki problem".

Vladimir Štimac napisao je na svom tviter profilu reči podrške srpskom reprezentativcu:

"Boriša Simanić je bukvalno dao bubreg za Srbiju. Nadam se da će država i Savez znati to da cene zauvek. Boriša je trenutno u najboljim godinama košarkaškim i da se ovo desi! Jako sam tužan i žao mi je, dečka poznajem i znam koliko je dobar čovek. Drži se Boriša, uz tebe sam".

O ovoj temi stav je izneo i nekadašnji hrvatski košarkaš, sportski funkcioner, selektor i trener Aleksandar Aco Petrović. On je dao i predlog kako bi Simanić mogao trajno da se obezbedi. 

"Kada igrač (Boriša Simanić) izgubi bubreg igrajući za reprezentaciju verujem da će se i država uključiti na određeni način kako da mu pomogne. Recimo, da ga stavi na listu igrača koji su osvajali medalje na velikim taklmičenjima, ukoliko Srbija sada ne uzme medalju", napisao je Petrović na Tviteru. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()