Povratak Bogdanovića posle višemesečne pauze: Odmah srušio Kukočev rekord

U ovoj sezoni popularni Babo bi mogao po još nekim osnovama da postane hrvatski rekorder

03.12.2023. 15:55
  • Podeli:
Bojan Bogdanović-656c943b095c6.webp Foto: AP Photo/Duane Burleson/Tanjug

Bojan Bogdanović se vratio košarci posle punih devet meseci odsustva sa terena. Na sezonskom debiju za Detroit Pistonse postigao je 22 poena, ali nije im uspeo da bude od pomoći u prekidu negativnog niza - Klivlend je bio bolji 110:101 i naneo im 18. poraz u prvih 20 kola.

Prvu utakmicu, od 2. marta, hrvatski internacionalac počeo je na klupi, a na kraju meča bio je drugi najbolji strelac ekipe. Dao je 23 poena 7/15 iz igre, od toga 3/10 za tri 5/6 s linije slobodnih bacanja.

Prošlu sezonu Bogdanović je završio sa 1.812 poena sa linije penala, jednim manje nego što ih je Toni Kukoč imao u celoj NBA karijeri. S pet na ovoj utakmici popularno Babo ga je prestigao i postao hrvatski rekorder u toj kategoriji, piše "Index".

Po pet osnova prestigao je Kukoča

Bogdanoviću je to peti hrvatski NBA rekord koji je oduzeo Kukoču. Prošle sezone srušio je onaj najvažniji i postao najbolji strelac u NBA iz Hrvatske, odnosno prvi Hrvat koji je premašio 10.000 poena (trenutno je na 10.338). Pored toga Bojan, ima najviše započetih utakmica (545) , kao i pogođenih (1.381) i šutiranih trojki (3.507).

Do kraja sezone trebao bi da prestigne Kukoča i po broju pogodaka, a verovatno i šuteva iz igre. S 3.570 pogodaka ima 63 manje od Kukoča pa ako bi se držao prošlosezonskog ritma od 7,3 po susretu, učinio bi to već za devet utakmica.

Kukoč i Bogdanović drže sve hrvatske NBA rekorde osim u blokadama i ofanzivnim skokovima, koji pripadaju Ivici Zubcu

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()