Real Madrid je prvak Evrolige

Serhio Ljulj je hladnokrvni junak finala, a MVP je Valter Tavares

21.05.2023. 21:12
  • Podeli:
Real Madrid-646a6d8ace3f0.webp Foto: Reuters

Serhio Ljulj je ugasio snove Olimpijakosa - košarkaši Real Madrida novi su šampioni Evrolige

Madriđani su, u poslednjim sekundama meča, preokrenuli duel sa Olimpijakosom i slavili sa 79:78 (17:24, 28:21, 14:18, 20:15) i doneli svom klubu 11. titulu evropskog prvaka.

Tim iz Atine je, od početka do 12 sekundi pred kraj utakmice, bio dominantniji, sigurniji, razigraniji... Real Madrid ga je jurio, na trenutke stizao, ali nikada ga nije prestigao... Imali su Grci i šest poena prednosti u 37. minutu... 

A onda im se protivnik približio na poen, Serhio Ljulj je imao 12 sekundi za organizaciju napada, preuzeo je odgovornost, mirno šutirao, pogodio ostavivši Olimpijakosu 3,4 sekunde za napad i seo na klupu da se osveži pićem iz limenke Red Bula.

Sve je bilo u taktici trenera Barcokasa, ali čuda ovog puta nisu bila na strani crveno-belog tima. Pokušao je Slukas da pogodi, ali nije uspeo. Real Madrid i njegovih 50 navijača u Kaunasu radovali su se iz srca i duše, dok je 8.000 navijača Olimpijakosa ostao u suzama. 

Trener Real Madrida Ćus Mateo uzdao se u zonsku odbranu i uvek kada je njegov tim ispoštovao zamišljenu taktiku pobeda im je došla na kraju. Tako su preokrenuli seriju četvrtfinala sa Partizanom, tako su dobili i finale. 

MVP titula Fajnal fora pripala je odličnom, "pretučenom" pod obručima, centur Valteru Tavaresu. Imao je u finalu dabl-dabl učinak od 13 poena i 10 skokova za indeks korisnosti 20.

Najefikasniji u ekipi Reala bio je Serhio Rodrigez sa 15 poena, Mario Hezonja je ubacio 12 poena, a Fabijen Kozer sa 11.

U ekipi Olimpijakosa najbolji je bio Saša Vezenkov sa 29 poena, dok je Ajzea Kenan dodao 21.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()