Sterling Braun najavljuje sjajnu sezonu: "Još nas niko ne poznaje"

On je meč protiv Borca završio sa 11 poena, po četiri skoka i asistencije, sve za 18 minuta igre

26.09.2024. 23:30
  • Podeli:
sterling braun Dusan MilenkovicATAImages-66f53e0c1088f.webp Foto: Dusan Milenkovic ATAImages

Košarkaši Partizana su ubedljivo savladali Borac iz Čačka pred 18.000 svojih navijača.

Sjajno su odigrali crno-beli, a prvotimci su odupševljeni atmosferom u Areni. To je potvrdio i Sterling Braun.

"Uživali smo! Da, uvek treba biti fokusiran, držati se plana. Ali, na kraju krajeva, treba da budeš srećan na terenu, da se zabaviš, rekao je Sterling Braun u razgovoru za Meridian sport, a potom se osvrnuo na navijače:

"Atmosfera je bila odlična, osetili smo energiju navijača. Bilo je dobro izaći na teren i doći do trijumfa. Izgledali smo dobro kao tim, pogađali smo i sada samo treba da nastavimo dalje", jasan je Sterling.

On je meč završio sa 11 poena, po četiri skoka i asistencije, sve za 18 minuta igre. Digresija – utakmica se razvijala tako da je Željko Obradović precizno podelio minutažu. Skoro svi su na terenu proveli isto vremena.

"Svi smo bili uzbuđeni da sezona počne", priča Sterling.

Kako je rekao – on je za ovo bio spreman od trenutka kada je potpisao ugovor.

"Sve dolazi s vremenom. Učimo jedni o drugima, ali sjajni momci to sve dosta olakšavaju. Trener nas čak i na treninzima stavlja u situacije u kojima možemo i dalje da učimo. Šta je to što svakome od nas najviše prija, šta ko najbolje radi, na kom mestu na terenu se najbolje oseća. Ali, sve će to doći na svoje sa utakmicama. Ipak je mnogo novih igrača."

Naglasio je…

"Imamo mnogo prostora za napredak. I dalje učimo o novom sistemu. Ali, definitivno mogu da kažem da smo mnogo toga već prošli."

Protiv  Borca je uz dvocifren broj poena imao i po četiri skoka i asistencije.

"Moja uloga je da uradim sve što je potrebno da se pobedi. I uradiću sve. Da li ću pogađati, pronalaziti druge koji su otvoreni… Čak nekada neću šutirati uopšte, već samo biti prisutan u odbrani, davati 100 odsto sebe. Osećam da mogu da uradim sve, takav sam igrač."

Još jednom…

"Učiniću sve za pobedu. Osećam i da svi momci u timu isto razmišljaju. Nema sujete, svi su nesebični, svi igraju za onog do sebe. Što se mene tiče, uradiću ono što trener od mene traži, gde vidi da mogu da napadnem, kako da postignem lagane poene, kako da učinim igru lakšom. I postajem opušteniji svakog dana."

Za sada sve ide onako kako je očekivao… Počevši od onoga "oko" terena.

"Znao sam da su navijači neverovatni, da će dati 100 odsto sebe. Na nama je da izjednačimo tu energiju", poručio je Sterling.

Što su u prvom susretu i uradili.

"Pre nego što sam došao, nisam imao mnogo očekivanja od tima, jer nisam znao kako će izgledati. Ali, kada je trener u pitanju, znao sam da će nas stavljati pred velike izazove. To su mi svi rekli. I da je zahtevan, da to radi samo kako bismo došli u situaciju da pobedimo. Nije nešto što ranije nisam video, sarađivao sam sa trenerima koji su mu sa te strane slični. Ne shvataš ništa lično, već na taj način učiš, prihvataš izazov kao bi napredovao."

Koliko Partizan može u Evroligi ove sezone?

"Možemo da iznenadimo mnoge, jer smo svima nepoznanica u ovom trenutku. Potpuno smo novi tim, koji pre nije igrao zajedno, niko nas ne zna. Svakako osećam da će biti dobro. Moj cilj je uvek da osvajamo titule, tako da i sada to očekujem. Učiniću sve da tome doprinesem, kao i ostali momci, koji su takođe gladni. Nećemo biti od timova na kojima će se popravljati skor", rekao je košarkaš crno-belih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()