Zvanično: Zvezdan Mitrović na klupi Cedevita Olimpije

On je zamenio Zorana Martića

03.06.2024. 13:54
  • Podeli:
Zvezdan Mitrović-6450f03a15617.webp Foto: Profimedia

Ekipu Cedevite Olimpije ubuduće će sa klupe predvoditi crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović. On će  na mestu selektora Ljubljančana zameniti Zorana Martića. 

Njemu je ugovor sa ljubljanskim klubom istekao na kraju takmičarske sezone 2023/24, preneo je klub iz ABA lige.

Naredne dve sezone slovančku ekipu će sa klupe predvoditi Mitrović, koji je poslednji put radio u turskom Galatasaraju, a pre toga, između ostalih, vodio Monako, Asvel, Budućnost, Krivbas i Himik. 

Sa Monakom je 2021. osvojio Evrokup, kada je izabran za najboljeg trenera ovog takmičenja. Može se pohvaliti i titulama nacionalnog prvaka Francuske i Ukrajine. Sa Asvelom je osvojio titulu prvaka Francuske 2019. godine, a sa Krivbasom 2009. titulu državnog prvaka Ukrajine.

FOTO: ABA LIGA

Od 2017. do 2019. godine bio je selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore.

"Leto se polako bliži, pa je vreme da svoje misli okrenemo novoj sezoni i izazovima koje ona sa sobom nosi. Sa zadovoljstvom predstavljamo novog trenera ekipe Cedevite Olimpije, Zvezdana Mitrovića... Srećni smo što će Mitrović sedeti na klupi našeg tima, ali u isto vreme sa pozitivnim entuzijazmom iščekujemo leto, tokom kojeg ćemo sastaviti tim za novu sezonu", rekao je sportski direktor Cedevite Olimpije Čeču Mulero. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()