Basketaši čeličnih živaca: Srbija pobedila Holandiju u dramatičnoj završnici

Naši momci juče su doživeli neočekivani poraz od Kine

01.08.2024. 10:27
  • Podeli:
oi 2024, basket 3x3, strahinja stojačić, marko branković - 1 avg 2024 - foto Reuters-66ab4ad4c9d1e.webp Foto: Reuters

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 se konsolidovala posle sinoćnjeg neočekivanog poraza od Kine, pa je u trećem meču na Olimpijskim igrama pobedila Holandiju sa 21:19 dvojkom Stojačića u poslednjoj sekundi.

Pravu dramu videli smo u trećem meču naših basketaša. Od samog starta utakmice krenula je rezultatska klackalica i reprezentacije su se smenjivale u vođstvu.

Prvu osetniju prednost imala je Srbija kada je Branković pogodio dvojku za 12:8, ali su se Holanđani brzo vratili. Ušlo se u neizvesnu završnicu i na 19:17 Majstorović je promašio zicer, a naš protivnik je izjednačio na osam sekundi do kraja.

Tri sekunde pred kraj suđena je obostrana lična greška, pa je našem timu ostalo vremena tek da uputi jedan šut ka košu. Odgovornost je preuzeo Strahinja Stojačić, koji nije blistao - postigao je tek jedan poen do tada i - pogodio je nemoguće u poslednjoj sekundi za pobedu.

Na kraju 21:19 za drugi trijumf naših basketaša koji su sada na skoru 2-1. Holanđani sa druge strane imaju jednu pobedu i dva poraza. Ovo nije kraj takmičenja za srpske basketaše ovog dana, pošto ih od 22.35 očekuje duel sa Francuskom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()